logo

WIE BEN IK

Ik werk als docent Hoorn en Trompet bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten en in mijn eigen lespraktijk. Bij het UCK ben ik tevens coƶrdinator HaFaBra.    Hoornles Trompetles Ietsje Bontekoe Utrecht

In het noordwesten van Friesland ligt mijn geboortedorp, Berltsum. Toen ik 9 jaar was, mocht ik bij fanfarekorps Klimop spelen. We werden opgeleid door de eerste bugelblazer. Gedurende een half jaar kregen we met 15 kinderen tegelijk les. Daarna kon je het!

Na de middelbare school studeerde ik natuurkunde aan de TU in Eindhoven. Maar de muziek bleek voor mij veel belangrijker dan natuurkunde. Nadat ik was afgestudeerd in de Theoretische Natuurkunde, ben ik hoorn gaan studeren aan het Utrechts Conservatorium.
Ik speelde in verscheidene beroepsorkesten als remplaƧant. Van 1986 tot 2008 was ik als hoorniste verbonden aan het RBO Sinfonia. Tegenwoordig speel ik in mijn eigen kamermuziekensemble Tricolore (fluit, hoorn en piano) en in het Markus Blaaskwintet.

Mijn partner en ik hebben twee, inmiddels uitgevlogen, kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn of kleding te naaien.